Valikko

Ruokalista

Monipuolista lähiruokaa terveen kasvun tueksi 

Vko

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

1

 

L: Kaali-jauhelihakeitto + pehmeä leipä + tuorepala.

 

VP: Juustoportin jogurtti.

L: Broiler-kasviskastike + riisi, vihersalaatti.

 

VP: Vuoksenpiirakka + juusto.

L: Kalakeitto + leipä, tomaattisiivu.

 

 

VP: Rieska + leikkele, kurkkuviipale.

L: Jauhelihakastike + keitetty peruna, porkkanatikku.

 

VP: Marjakiisseli + leipä, tuorepala.

L: Kinkkukiusaus + lämmin kasvis.

 

VP: Jäätelö, hedelmä.

2

 

L: Bolognesekastike + Täysjyväpasta, vihersalaatti.

 

VP: Reissumies + suolakurkku, juusto.

L: Makkarakeitto + leipä, kurkkutikku.

 

VP: Lätyt + kermavaahto/hillo.

L: Pinaattilätyt, jauhelihakastike + kaali-puolukkasalaatti.

VP: Hedelmärahka, leikkele.

L: Lihapullat + muusi, puolukkahillo, paprikasuikale.

VP: Vuoksenpiirakka, tuorepala.

L: Kasvissosekeitto + raejuusto, pehmeä leipä + leikkele.

VP: Sämpylä, hedelmä, juusto.

3

 

L: Kalapuikot/Uuni-makkara + muusi, vihersalaatti.

 

VP: Juustoportin jogurtti.

L: Puuro, kebakko, tuorepala.

 

VP: Hedelmäsalaatti.

L: Broilerinfilettä kastikkeessa + täysjyväriisiä + tuorepala.

VP: Kiisseli talon tapaan + leikkele.

L: Lihakeitto + pehmeä leipä, tuorepala.

 

VP: Marjarahka.

L:Makaronilaatikko/ Tonnikala-pastavuoka + porkkanaraaste.

 

VP: Leipä + leikkele ja tuorepala.

4

 

L: Broileri-currykastike + täysjyväriisi, tomaattilohko.

VP: Rieska + juusto, salaatinlehti.

L: Lohikiusaus + lämmin kasvis.

 

VP: Lätyt + marjat.

L: Nakkikastike + keitetty peruna, punajuurisuikale.

 

VP: Vaniljakiisseli, marjat.

L: Bataattisosekeitto + raejuusto, leipä.

 

VP: Rahka, porkkanatikku.

L: Jauhelihamureke + perunamuusi, vihersalaatti.

 

VP: Reissumies + suolakurkku, juusto.

 

Ravitsevaa ruokaa läheltä 

Päiväkodissamme tarjoiillaan oman keittiön valmistamaa ravitsemussuosituksien mukaista lähiruokaa, joka valmistetaan alusta alkaen itse. Lähiruoan avulla tutustumma lasten kanssa erilaisiin raaka-aineisiin ja siihen mistä ruoka tulee. Käyttämämme raaka-aineet tulevat 30 kilometrin säteeltä päiväkodistamme:

Perunat = Ilmajoki Huissi

Jauheliha = Ilmajoen makkaramestarit, Ilmajoki

Liha ja broileri tuotteet = Atria, Seinäjoki

Leivät = Pirjon Pakari, Seinäjoki

Maitotuotteet, kala ja kasvikset = Tukkutalo Heinonen, Seinäjoki

Terveellisesti maukasta

Ateriat suunnitellaan siten, että niistä on mahdollista saada kaikki päivän tärkeät ravintoaineet. Päiväkodin keittiössä pystytään vaikuttamaan ruoan sisältämän suolan, rasvan sekä lisä- ja säilöntäaineiden määrään ja laatuun. Ruanlaitossa emme käytä aromivahventeita. Käytössämme on neljän viikon kiertävä ruokalista, joka on suunniteltu ravitsemussuosituksien pohjalta. 

Yhdessä päiväkodin liikuntapainotteisuuden kanssa vähäsokerinen/sokeriton ruoka luo terveellisen ympäristön lapselle kasvaa ja oppia.

Säännölliset ruokailuajat

Ruokailun suunnittelussa on tärkeää huomioida päivittäisten aterioiden muodostama kokonaisuus sekä säännölliset ruokailuajat. Päiväkotimme ruokailuajat on ajoitettu sopimaan yhteen lasten arki- ja unirytmin kanssa (vanhimmat ja nuorimmat lapset syövät hieman eri aikoihin muun muassa unirytmistä johtuen).

8.00–8.30

Aamiainen: alkaa aina ravitsevalla puurolla, esimerkiksi marjojen tai kiisselin kera. Puuron kaverina aamupalaan kuuluvat myös leipä ja maito.

 

10.30–11.30

Päiväkodin lounas koostuu ruokalistan mukaan vaihtuvasta lämpöisestä ruuasta, salaatista, leivästä ja maidosta.

 

13.30–14.30

Välipalalla tarjoillaan vaihdellen hedelmiä, kiisseliä, leipää, rahkaa jne.

 

17.00–17.30 Lämmin päivällinen iltahoitoa tarvitseville ja varanneille lapsille.
19.30 Iltapala iltahoitoa tarvitseville ja varanneille lapsille.

 

Päiväkoti JUMPissa lapsi saa maistuvaa ruokaa, joka antaa energiaa ja tukee tervettä kasvua – joka päivä.